22.5.2017

LÄHTÖVALMENNUS

Moikka! Yfun lähtövalmennusleiri on nyt takana. Se oli tosi kiva! Mä ajattelin nyt kertoa vähän, mitä se kakspäiväinen piti sisällään.

Leiri pidettiin Marttisen leirikeskuksessa Virroilla. Se paikka oli aivan ihana, paljon isompi ja nätimpi mitä olin kuvitellut. Molempina päivinä siellä oli ihan täydellinen sää, +18°C ja aurinko paistoi, eli t-paitakeli. Ai että! Me vietettiinkin suurin osa vapaa-ajastamme ulkona hengaillen, uusiin ihmisiin tutustuen ja erilaisia pelejä pelaillen. Oli tosi mukavaa. Vapaa-aikaa ei kuitenkaan ihan hirveästi ollut, koska molemmat päivät, lauantai ja sunnuntai, olivat ihan täynnä ohjelmaa.


Molempina päivinä oli monta vapaaehtoisten (eli entisten Yfun vaihtareiden) pitämää workshoppia, jotka käsittelivät eri aiheita: arki kohdemaassa, kuinka sopeutua uuteen kulttuuriin, smalltalkin harjoittelua jne. Ne oli mun mielestä tosi mielenkiintoisia ja tuli tosi paljon uutta hyödyllistä asiaa. Ja kaikki vapaaehtoiset olivat tosi mukavia ja kertoivat paljon omia kokemuksiaan maailmalta!

Leirillä oli kaikki Suomen Yfun syksyllä lähtevät vaihtarit, eli noin 120 ihmistä (sekä vapaaehtoiset ja muut järjestäjät). Meidät oli jaettu ryhmiin kohdemaan mukaan: USA, Eurooppa ja Kaukomaat. Jenkkeihin lähtijöitä oli about yli puolet kaikista vaihtareista :D

Kaikilla oli tollaset laput kaulassa, jossa luki nimi, ryhmä ja kohdemaa ja toisella puolella ohjelma. Osoittautui tosi hyödylliseksi!

Tässä ehkä kolme tärkeintä neuvoa, mitkä mulle jäi mieleen:
1. Hymyile paljon ja isosti, koska niin jenkitkin tekee. Jos sä et hymyile, sun voidaan luulla olevan surullinen vaikket sitä olisi. Näytä tunteesi; jos joku on siistiä, sano se!
2. Puhu paljon. Hiljaisuutta pidetään tosi outona. Uskalla avata suusi ja jutella ihmisille niin paljon kuin voit, jotta saat kavereita ja opit kieltä. Älä pelkää tehdä virheitä (!!), koska niitä tulee kuitenkin,  eikä ne haittaa mitään.
3. Tunge mukaan kaikkeen mahdolliseen. Älä jää omaan huoneeseen istumaan, vaan hanki itsellesi tekemistä. Liity koulun urheilujoukkueeseen tai klubiin. Lähde mukaan kaikkeen, minne sua pyydetään, ja kutsu myös itse itsesi mukaan paikkoihin – niin jenkitkin tekee.


Tuolla myös oikeesti tajusin, että mun on ihan turha odottaa niitä sijoitustietoja vielä. Suurin osa siellä olleista lähtevistä vaihtareista ei vielä tiennyt, mihin on menossa. Yksi vapis kertoi, että hän oli saanut sijoitustietonsa kaks päivää ennen lähtöä, eikä se lopulta ollut vaikuttanut yhtään mitenkään sen vuoden onnistumiseen. Miks mä siis kuluttaisin energiaa jonkun sellaisen murehtimiseen, mille en kuitenkaan voi mitään.

Valmennuksessa kerrottiin myös kaikkien vaihtareiden alustavat lähtöpäivät. Mulla se on todennäköisesti  joko 8.8., 23.8. tai 15.9. riippuen lähinnä koulusta, jonne menen. Niin jännää!! 

Rakastan mun uutta hupparia, vaikka se vähän liian iso onkin!!!

Mutta joo. Vaikka olin sairaan väsynyt sunnuntaina kun tulin kotiin, oli kyllä tosi kiva ja hyödyllinen leiri. Siellä todellakin konkretisoitui se, että todellakin se lähtö lähenee ja tulee oikeasti tapahtumaan. Jännitys tiivistyy ja innostus kasvaa. Elokuuta odotellessa! 

- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti