10.5.2017

ODOTUKSIA

Moi! Mä oon yrittänyt olla mahdollisimman avoimin mielin vaihdon ja kaiken siihen liittyvän suhteen. Aina jos multa kysytään, että mihin osavaltioon haluaisin, vastaan että ihan miten vaan, ei oo väliä. Oon kuullut vaikka kuinka monia tarinoita vaihtareilta, jotka on ensin sijoitustietonsa kuultuaan olleet aivan shokissa, että en mä nyt tonne halua, voi ei, vuosi pilalla, mutta sitten kun ovat vaan menneet sinne ja hostperhe on osoittautunut hyväksi, he on rakastuneet paikkaan aivan täysin eivätkä pois ole halunneet lähteäkään. Mä luulen, että viime kädessä vaihtovuoden onnistumisen kannalta tärkeintä on ne ihmiset sun ympärillä, eikä niinkään kaupunki tai osavaltio.

Ja samaten oon ajatellut, että kuulosti se hostperhe aluksi minkälaiselta tahansa, siis vaikka siinä ei olis äitiä, isää, sisaruksia ja koiraa, sekin voi osoittautua ihan mahtavaksi. Joten ei mitään ennakkoluuloja! :)


Joka tapauksessa mä ajattelin, että ois hauska koota vähän yhteen ajatuksia/ pieniä ennakko-odotuksia, joita mulla vaihtovuodestani tässä vaiheessa on. Niitä on varmaan sit hauska lukee myöhemmin, että ei se nyt kyllä ihan noin mennyt :D

Eli mitä mä odotan?

  • Koulu on rennompaa kuin Suomessa. Aluks varmaan vaikeampaa kielen vuoksi, mutta asiat mitä käydään on yksinkertaisempia ja vaatii vähemmän työtä.
  • Joka paikkaan mennään autolla, ruokapakkaukset on isompia, useammassa paikassa on drive thru
  • Harrastukset tapahtuu koululla, ja esim. urheiluharrastus vie monta iltaa viikosta. Monet ihmiset koulussa harrastaa jotain koulun järjestämää. 
  • Koulussa opettajat on läheisemmissä väleissä oppilaiden kanssa, ja opettajat haluaa tutustua oppilaisiin 
  • Tauot oppituntien välissä on tyyliin 5 min pituisia, jonka aikana vaan siirrytään seuraavaan luokkaan. Välitunneilla ei siis hengailla kavereiden kanssa. 
  • Koulussa on ihan sikana oppilaita ja myytävänä oleva kouluruoka on tosi epäterveellistä, minkä takia useimmat oppilaat tuo omat eväät kouluun.
  • Koulussa oleva High school spirit on ihan erilainen kuin Suomessa...
  • Välimatkat Pohjois-Amerikassa on ihan hulluja
Paljon enempää mä en halua vielä tässä vaiheessa miettiä. Toivon vaan, että ne sijoitustiedot tulis nyt pian (vaikka tiedänkin, että ne voi ihan hyvin tulla vasta heinäkuussa...)!!! Ensi viikolla on muuten YFU:n lähtövalmennus Virroilla, joten luultavasti seuraavassa postauksessa juttua siitä. 

- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti