27.8.2017

FIRST 5 DAYS


Terveisiä Michiganista! Täällä mä oon nyt asunut jo 5 päivää. Oon kyllä kotiutunut hyvin ja viihdyn täällä. Tää mun uusi kotikaupunki, Ann Arbor, on tosi nätti paikka. Meidänkin naapuruston talot on tosi kivannäköisiä, ja useimmat myös ihan sairaan isoja, kuten myös tää meidän talo! 

Mun koulu, Pioneer High School
Näin Starbucksin myyjä kirjoitti mun nimen, "Iida"... :D

Oon ehtinyt tän kuluneen viikon aikana tehdä jo vaikka mitä: oon käynyt Downtownissa hostsiskon ja sen kavereiden kanssa, tavannut monia muita vaihtareita laser tagin merkeissä (ihan superkivaa!!), käynyt pariin otteeseen koululla hoitamassa käytännön asioita kuntoon ja tutustumassa koulun klubeihin (theatre- ja short story club vaikuttivat mielenkiintoisilta), liittynyt koulun cross country -joukkueeseen, käynyt juoksemassa ympäri naapurustoa (vai miten neighbourhood pitäis suomentaa?) ja läheisessä "luonnonpuistossa", ja pyöräillyt ympäriinsä uuteen kotikaupunkiin tutustuen. Täällä nimittäin on hyvät pyöräily- ja kävelymahdollisuudet, jalkakäytävät löytyy melkein joka tien reunasta ja bussitkin (!!!) kulkee kuulemma usein ja sujuvasti, mikä oli mulle tosi positiivinen yllätys! En oo täällä ollenkaan riippuvainen kyydeistä ja voin helposti liikkua itsenäisesti, mikä on ihanaa. Nytkin ollaan Helenan (hostsisko) kanssa jo moneen otteeseen lähdetty käymään Downtownissa tai kaupassa kävellen tai pyörällä keskellä päivää. Meidän talo nimittäin on tässä aivan keskustan tuntumassa – noin kahden kilometrin säteeltä löytyy koulu, keskusta, iso kauppakeskus eli Mall, mukava puisto ja vähän isompi "luonnonpuisto" (aidattu metsäalue jossa menee lenkkipolkuja, tosi kiva paikka!) ja lukuisia pieniä kivoja ruokakauppoja. Täällä siis grocery storet ei oo kaikki samanlaisia keskenään kuten Suomessa (eli kaikki niitä samoja K-Marketteja), vaan jokainen on omanlaisensa. Pienet ruokakaupat täällä on mun mielestä myös jotenkin sympaattisempia ja nätimpiä. Toki löytyy niitä tosi isojakin, esim tänään käytiin Targetissa joka oli ihan valtava. 

Läheinen puisto, Burns Park, jossa oon käynyt treenaamassa

Eilen olin aika mielenkiintoisissa juhlissa. Helenan kaverin 13-v. pikkusiskolla oli siis bat mitsva-juhla, joka on vähän niinkuin juutalaisten rippijuhla. Mentiin siis Helenan kanssa illalla sen varsinaisen tilaisuuden jälkeiseen juhlaan, jossa oli enimmäkseen tän tytön kavereita ja myös hänen isosiskon (eli Helenan kaverin) kavereita. Siksi siis mäkin menin sinne. Olihan se vähän hassua, kun mä en tuntenut sieltä ketään, mut mä meninkin sinne enemmän vaan mielenkiinnosta ja tapaamaan uusia ihmisiä. Se juhla oli tosi hienosti järjestetty, oli DJ ja "juontaja", ohjelmaa ja tosi hienot koristeet ja kaikki. Enimmäkseen siellä vaan syötiin herkkuja ja tanssittiin, ja mulla oli oikeesti ihan kivaa! :D


Bat mitsva!

Tänään mun aluevalvoja tuli meille käymään, ja juteltiin hänen kanssa pari tuntia. Sain paljon käytännön vinkkejä ja tietoa asioista. Ja ainiin, mä oon jo saanut mun lukujärjestyksenkin tehtyä. Tällä hetkellä siitä löytyy Art & Design, Environmental Science AP, Precalculus eli matikkaa, American Literature, U.S. History & Geography ja U.S. Government. Saatan kyllä vielä muuttaa sitä vähän helpommaksi, sillä esim toi Environmental Science on AP-kurssi eli astetta vaativampi, college-tasoa. Myös tuon U.S. Governmentin voin vaihtaa johonkin vähemmän vaativaan, jos tää käy liian rankaksi niiden cross country treenien ohella. Mutta aloitan nyt tällä, musta nää kaikki vaikuttaa kuitenkin ihan mielenkiintoisilta niin haluan ainakin yrittää kaikkia kursseja. 
Cross country treenit alkaa mun tietääkseni heti kun oon saanut hommattua erään terveystodistuksen. Tai siis joukkueen muut jäsenethän on treenanneet jo pitkän aikaa kesällä, mutta mä voin mennä treeneihin mukaan heti kun mulla on se todistus. Se cross country kuulostaa mun mielestä tosi rankalta ja en oikeestaan tiiä miten tuun pärjäämään siellä, koska meidän koulun joukkue on yksi osavaltion parhaista eli taso on kova, mutta enemmän mä kyllä meen sinne vaan hankkimaan kavereita ja pitämään kuntoani yllä. 

Ei mulla muuta tällä kertaa. Täällä elämä lähtee pikkuhiljaa rullaamaan eteenpäin, ja monia kivoja juttuja on jo suunnitelmissa. En malta oottaa koulun alkua ja sitä, että saan enemmän kavereita. Vielä ei oo pahemmin koti-ikävä iskenyt, mitä nyt joskus vähän, mutta se on mennyt nopeasti ohi. Kaiken kaikkiaan mulla menee oikein hyvin! Tästä se lähtee...

– Iida

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta paikalta ja tuntuu, että hyvin on lähtenyt kaikki sujumaan. Mutta jostain syystä nuo kuvat eivät aukea (olen yrittänyt eri koneillakin)....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä oikein mukava paikka! Joo mun piti kirjottaa tämä postaus puhelimella niin en saanut lisättyä kuvia oikein, koitan korjata sen sitten kun saan tietokoneen...

   Poista
 2. Moikka! Halusin tulla kertomaan, että mainitsin blogisi uusimmassa postauksessani täällä:
  http://fiiaelina.blogspot.fi/2017/08/au-pair-vaihto-ja-ulkomaillaopiskelublo.html

  Käy kurkkaamassa ja jos et halua, että blogisi tuolta löytyy niin kerro siitäkin mulle ja korjataan asia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos linkkauksesta!! Jos muuten haluat lisätä siihen vaihtariblogi -listaan vielä muutamia blogeja, täältä mun blogista omalta sivultaan löytyy pitkä lista niitä myös – saa kopioida :)

   Poista
 3. Kuulostaapas sulla olevan aika vaativa lukkari! Mäkin oisin halunnut ottaa AP Environmental Sciencen, mutta kaikki täällä sanoi että se on ihan liikaa työtä :D Mut hei tosi kivalta kuulostaa. En malta oottaa että säkin alotat cross countryn ja tuut postailemaan siitä aiheesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!! Gonna be though... mut kannattaa varmaan kyllä sunkin silti koittaa valita ees vähän haastavia kursseja niin pysyy mielenkiinto opiskeluun yllä!

   Poista