10.9.2017

DOWNTOWN A2

Hei taas! Tässä tulisi nyt iso kasa kuvia Ann Arborin keskustasta, kun kävin eilen siellä kuvailemassa. Tykkään tosiaan siitä paikasta niin paljon, että tekisi mieli käydä siellä joka päivä. Downtownissa on niin nättiä, rauhallista ja toinen toistaan kivempia kauppoja ja kahviloita. No mutta, nauttikaahan kuvista!

Alkuun kuva meidän kotitieltä. Täällä meidän asuinalueella tiet on reunustettu isoilla lehtipuilla. Voin vaan kuvitella miten kauniilta täällä näyttää kohta kun lehdet värjäytyy syksyn väreihin...
Tässä lähellä on paljon tälläsiä valtavia kreikkalaisilla kirjaimilla merkittyjä taloja, joissa asuu monia college-opiskelijoita yhdessä. Että semmonen opiskelijakämppä!

Tässä näkyy jo keskustaa. Keskustaa hallitsee University of Michiganin hienot rakennukset, sillä kampusalue on osittain keskellä kaupunkia. Kaupungilla näkyykin paljon opiskelijoita.

University of Michiganin lippuja liehuu täällä joka paikassa, jopa enemmän kuin USA:n lippuja!

Ei mitään hajua mikä rakennus tää on, mutta varmasti liittyy jotenkin yliopistoon, niinkuin vähän kaikki täällä.
Tässä on toinen niistä vanhoista elokuvateattereista, joista puhuin viime postauksessa...
...ja tässä toinen. En malta odottaa että pääsen käymään noissa!

Tiet on muuten täällä about joka paikassa ihan järkyttävän huonossa kunnossa, en tiiä mistä se johtuu, mutta aika ärsyttävää pyöräilijälle.
Kuten kuvista näkyy, täältä löytyy myös aika paljon katutaidetta! Musta nuo taideteokset tuo kivasti piristystä katukuvaan.

Täällä on useampikin tällainen University of Michigan -kauppa, jossa myydään kirjaimellisesti ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa Michigan-teemalla. Huppareista ja urheiluvaatteista pyjamiin, sisustusjutuista kirjoihin ja astioihin. Ihan kaikkea. Myös Victoria's Secretin Pink on tehnyt Michigan-teemaisen malliston!

 "Hogwarts"
Loppuun vielä kuva mun ehdottomasta lempikaupasta tällä hetkellä: Rock Paper Scissors! Siellä myydään kaikkia ihania pieniä sisustusjuttuja, kyniä, muistikirjoja, postikortteja yms (vähän niinkuin Harjun Paperi Jyväskylässä).  

Mulla on tosiaan nyt jo eka kouluviikko takana. Koulu on tosi kiva, mun kaikki opettajat on tosi mukavia ja varsinkin American Literaturen (kirjallisuuden) opettajasta tykkään tosi paljon!! Kaikki mun kurssit (Art&Design, Environmental Science AP, Precalculus, American Lit, U.S. History & Geography ja U.S. Government) vaikuttaa kans aika mielenkiintoisilta. Environmental Sciencesta on tullut kyllä jo tosi paljon läksyjä - tai no ei ehkä niin paljon, mutta mulle niissä on paljon työtä, kun sanasto on englanniksi niin läksyjen tekemiseen menee tosi paljon aikaa. Lukujärjestys on joka päivä samanlainen, mikä on tuntunut tosi oudolta. Periaatteessa aina kun tulee läksyjä, ne on tehtävä huomiseksi, eikä ikinä tarvitse miettiä mitä aineita on huomenna. Mutta voisin tehdä koulusta pian vähän tarkempaa postausta, joten siitä lisää myöhemmin!

Kavereita täältä ei todellakaan ole mitenkään maailman helpointa saada. Tää kaupunki ja koulu on niin isoja ja täällä on niin monia vaihto-oppilaita, että yksittäinen vaihtari ei erotu massasta mitenkään erikoisesti. Jossain pikkukylässä vaihtarista tulisi alkuun varmaan melkein kuin julkkis, mutta täällä jos ei itse mene juttelemaan ihmisille, ei kukaan kiinnitä mitenkään erityisesti huomiota. Toisiin vaihtareihin kyllä tutustuu helposti, koska he ovat samassa tilanteessa: yksin uudessa paikassa josta ei tunne ketään ja kavereita vailla. Siitä oonkin tosi onnellinen, että täällä on toisia vaihtareita, koska muuten mulla olisi ollut täällä monesti aika paljon yksinäisempää. Mutta totta kai haluan ja kovasti yritän saada myös amerikkalaisia kavereita täältä!

Nyt mä lähden yhden toisen mun koulussa olevan suomalaisen vaihtarin kanssa Briarwood Malliin shoppailemaan. Laters! :) 

- Iida

2 kommenttia:

  1. Toi A2 näyttää niin söpöltä, enkestä! Ja mun host perhe vitsailee aina, et Michiganissa on kaikkialla kadut niin huonokuntoisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon niin ilonen että oon päätynyt just tänne... haha sama täällä :D

      Poista