26.12.2017

JOULU MICHIGANISSA

Merry Christmas! Nyt alkaa olla joulu vietetty ja herkut pikkuhiljaa syöty. Tässä postauksessa kerron, miten meillä vietettiin joulua. Se ei ollut ihan tyypillinen amerikkalainen joulu, eikä kyllä ihan suomalainenkaan, mutta oikein mukava kuitenkin.


Ann Arboriin saapui ihan täydellinen joulusää: -8'C ja ihan kunnolla lunta.
Mun hostperhe, jos joku ei vielä tiedä, on siis tosiaan puoliksi suomalainen. Sen takia me juhlittiin joulua jo silloin oikeana päivänä eli 24.12., eikä vasta 25. päivä niinkuin jenkit yleensä. Aamulla herätessämme availtiin takanreunalle ripustetut joulusukat; jokaiselle oli omat, minullekin. Mun sukasta paljastui suklaapukki, puhelimen laturi, purkkaa ja Fazerin sininen suklaalevy. :)


Aamulla mä paistoin ison satsin pipareita edellisenä päivänä tekemästäni taikinasta, ja tuli muuten todella hyviä. Muuten ei tehty hirveesti mitään, host mom ja dad teki ruokaa ja me muut vaan hengailtiin. Mä skypettelin Suomeen, jossa mun perhe oli juuri aloittelemassa jouluillallista, ja siskolle Texasiin, jossa sillä oli jouluaatto myös vasta käynnistymässä. Oli ihanaa jutella pitkästä aikaa oikein kunnolla ja sitä kautta edes vähän osallistua suomijouluun.

Mun Suomesta tuomat Suomi100-muotit pääsi vihdoin käyttöön, kun itsenäisyyspäivänä ne unohdin...


Koko perhe koossa <3
Alkuillasta, noin viiden aikaan, meille tuli muutamia host momin ystäviä kylään jouludinnerille. Meillä oli tosiaan ruokana sekä porkkanalaatikkoa ja graavilohta että kalkkunaa, stuffingia ja perunamuussiakin, eli vähän sekaisin jenkki- ja suomalaisruokia. Kyllä muuten maistui lohi pitkästä aikaa hyvältä (vaikka ei se ihan suomalaisen tasoista ollutkaan, niin silti). Ruoka oli tosi hyvää ja tuli tietty syötyä aivan liikaa. :D Mummon karjalanpiirakoita jäin tietysti kaipaamaan, mutta ensi vuonna sitten!

White Christmas!
Ruoan jälkeen pelailtiin lautapelejä ja availtiin muutamia lahjoja, joita oli muuten kuusen alla iso kasa ollut jo koko viikon. Mun host sisarukset oli avanneet suurimman osan lahjoistaan jo aamulla jossain välissä, mutta mä halusin odottaa iltaan asti ja availla ne ihan rauhassa. Lahjoja ei täällä siis avattu silleen kaikki yhdessä niin että kaikki näkee mitä muut saa, niinkuin ainakin mun perheessä Suomessa on totuttu tekemään, vaan vähän kukin milloinkin. No, mutta eipä siinä, kukin tavallaan.

Myöhemmin illalla meille tuli suomalaiseen tyyliin myös joulupukki käymään! Eka vähän ihmettelin, että miksi se tulisi, kun suurin osa lahjoista tässä vaiheessa oli jo avattu, mutta pukki toikin sitten lisää paketteja, haha. Loppuilta vietettiin rennosti herkkuja syöden ja pelejä pelaillen. Mä olin leiponut edellisenä päivänä myös joulutorttuja, ja lisäksi meillä oli tietysti pumpkin pie (joka btw alkaa tulla multa jo hieman korvista ulos) ja paljon Suomesta lähetettyä suklaata, joten kyllä muuten makeaa riitti. Syötiin illemmalla myös hot momin keittämää riisipuuroa, nam!Mäkin avasin sitten loput pakettini, ja lahjat mitä sain, oli aivan ihania! Sain Suomesta monta pakettia mistä olin iloinen ja yllättynyt, mutta vielä enemmän yllätyin siitä miten paljon ja ihania lahjoja sain mun hostperheeltä. Sain mm. host vanhemmilta Broadway-musikaaliliput New Yorkiin mulle ja Helenalle (!!!!!!!), valkoisen Suomi-Kånken-repun ja Fjällrävenin pipon, valokuva-albumin mun hetkistä täällä, siskoilta ihania koruja ja veljeltä kaksi Starbucksin lahjakorttia. En kestä!! Miten tosta voi edes kiittää tarpeeksi? Suomestakin lähetetyt lahjat mun perheeltä olivat niin ihania.

Thankful for every one of these! <3
Myöhään illalla minä ja Helena käytiin moikkaamassa muutamaa Helenan kaverin lemmikkiä, jotka olivat yksin kotona. Sinne kävellessä ulkona oli jotenkin ihan taianomainen tunnelma, kun oli tosi paljon juurisatanutta lunta, aivan hiljaista, eikä ketään ihmisiä missään. Katuja ei oltu vielä aurattu, joten kahlattiin keskellä hiljaisia autotietä kymmenen sentin lumikerroksessa. Helenan kaverin perhe oli siis muualla joulunaikaan, joten me mentiin ruokkimaan heidän marsut ja kissa. Siitä aiheutuikin varsinainen episodi, kun toinen niistä marsuista pääsi meiltä karkuun ja jouduttiin jahtaamaan sitä ympäri taloa samalla peläten, että kissa löytää sen ensin ja syö sen tai jotain... Iltakymmeneltä Helenan kaverin huoneen lattialla maatessani marsua sängyn alta kalastaessani mietin, että no tälläistä joulua en varmasti ole ennen viettänyt :DD Saatiin karkulainen kuitenkin lopulta onneksi turvallisesti takaisin häkkiinsä ja päästiin kotiin.

Meidän joulukuusi

Kyllä joulu on kuitenkin aina joulu, vaikka se vietettäisiin kaukana kotoa ja vähän eri tyylillä. :) Oli ihan mielenkiintoista kokea toisenlainen joulu, vaikka kyllä mun mielestä silti se ihan perinteinen suomijoulu on kaikista paras. Toivottavasti teilläkin oli rauhallinen ja mukava joulu! Seuraavan kerran kirjoittelen varmaankin sitten ensi vuoden puolella, joten toivotan jo nyt kaikille mahtavaa uutta vuotta 2018! Nähään :)

- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti