26.2.2018

PÄIVÄ MUN KANSSA: 2/23/2018

Moikka! Viime perjantaina päätin ottaa teidät mun päivään mukaan. Päivä oli aika tapahtumarikas, ja illalla meillä oli mm. tanssit koululla! Muuten toi perjantai oli aikalailla mun tavallinen arkipäivä, joten jos kiinnostaa, miltä mun päivät täällä jenkki-high schoolissa näyttää, niin jatkahan lukemista :) 

6:02 - Herätyskello soi. Pomppaan saman tien sängystä ylös ja alan aamutoimiin. Pesen naaman, petaan sängyn, puen vaatteet päälle ja pakkaan repun valmiiksi.

6:20 - Menen keittiöön ja kaadan itselleni kupillisen mysliä mantelimaidolla ja banaanisiivuilla. Aamiaista syödessäni tsekkailen puhelimesta somet läpi.


6:27 - Alan tekemään lounasta itselleni mukaan. Keitän pastaa jonka sekaan laitan pestoa ja lisäksi otan mukaan viinirypäleitä, porkkanoita ja banaanin. Tiedän, että lounas tulee luultavasti olemaan ankea ja vähän liian pieni, mutta ideoiden puute iskee ja lopulta sanon että ihan sama.

6:46 - Meikkaan pikaisesti. Teen kevyen ja luonnollisen meikin, kevyt meikkipohja, kulmat, sipaus aurinkopuuteria ja poskipunaa - valmis!

7:01 - Laitan kuulokkeet päähän ja lähden kävelemään bussipysäkille valostuvassa aamuhämärässä. Kaduilla on hiljaista, vastaan tulee vain yksi koiranulkoiluttaja.


7:11 - Saavun pysäkille kerrankin hyvissä ajoin, ei tarvinnut edes juosta. Bussi tulee neljän minuutin päästä ja nousen kyytiin.

7:24 - Koululla. Kävelen lokerolleni jättääkseni takin sinne. Yrittäessäni avata lokeroani kuitenkin tajuan, että olen unohtanut sen tunnusluvun, koska tavallisesti jätän sen aina auki. No, ei voi mitään. Suuntaan jooga-luokan eteen takki sylissäni odottelemaan tunnin alkua.

7:44 - Käyn vaihtamassa farkut yoga pantseihin ja joogatunti alkaa. Kerrankin ensimmäisellä tunnilla ei väsytä ollenkaan, jooga tuntuu ihanalta. Mun jalat on keskiviikon salitreenistä vieläkin tosi kipeät, joten jooga tekee hyvää.

8:45 - Päivän eka tunti ohi. Vaihdan vaatteet ja suuntaan toiselle päivän toiselle tunnille, joka on Health & wellness.

Nyt on jo niin keväistä, että koululle kävellessä on jo valoisaa!

9:30 - Tehdään koko toinen tunti personality analysis -projekteja, jossa pitää kirjoittaa itsestään ja asioista, jotka tekee minusta minut, kuten perhe, kaverit, harrastukset jne. Saan aika paljon aikaiseksi, kirjoitan kaksi kappaletta kohtaan "Four of the most significant memories of my life". 

9:48 - Pääsen toiselta tunnilta. Käyn kysymässä kansliasta lokeroni tunnusluvun (joka olikin jotain aivan muuta mitä muistelin) ja suuntaan sitten kolmanteen kerrokseen matikan tunnille. Matikan tunnilla saadaan tietää eilisen kokeen tulokset, sain B+ eli kasin, jes! Seuraava asia mitä aletaan tunnilla käymään läpi onkin sitten yhtälöparit, jotka näyttää ainakin aluksi tosi vaikeilta. Kesken tunnin opettaja tuo mulle viestin opolta, jossa kerrotaan että mulla on WIDA-kielitestin kirjoituskoe viidennellä tunnilla.

10:55 - Kello soi viimeinkin lounastunnin alkamisen merkiksi. Kiiruhdan ulos luokasta kansliaan ostamaan lipun illalla oleviin koulun Glo Ball -tanssiaisiin. Muutama muukin on ajatellut samaa, ja joudun jonottamaan noin viisi minuuttia ennen kuin saan liput ostettua.

11:10 - Löydän kaverini yhdestä historian luokasta ja jäädään sinne hengaamaan loppulounaan ajaksi. Kuten arvelinkin, mun eväät maistuu ankealta ja jään vähän nälkäiseksi. Vannon, että maanantaina otan ihan kunnon ruokaa lounaaksi.

11:25 - Siirrytään Franzin kanssa neljännen tunnin eli enkun luokkaan. Kooshan kopioi multa kotitehtävät ja jutustelen kavereiden kanssa hetken aikaa, kunnes Mr. D huutaa "Silent reading!" ja kaikki kaivaa kirjat esille tunnin aluksi.


11:45 - Tunnilla keskustellaan tällä hetkellä kurssilla kesken olevasta kirjasta My Ántonia, joka kertoo ensimmäisten maanviljeliöiden elämästä Nebraskassa 1800-luvun lopussa. Tyyliin puolet luokasta ei oikeasti lue tota kirjaa vaikka pitäisi, mutta mun mielestä se on oikeesti aika mielenkiintoinen ja sain sen juuri eilen luettua loppuun. Neljäs tunti on aina mun lempparikohta koulupäivästä, ja niin on nytkin.

12:35 - Viides tunti alkaa. Suuntaan historian luokan sijaan kirjastoon tekemään sen WIDA-testin. Kaikkien oppilaiden joiden äidinkieli ei ole englanti täytyy tehdä nuo testit, joihin kuuluu lukeminen, kuuntelu, puhe- ja kirjoituskoe. Kirjoituskoe on todella helppo, vaikka mulla menee siinä koko tunti.

1:40 - Kiiruhdan vähän myöhässä Annexiin kuudennelle tunnille, joka on Personal fitness. Tavallisesti se on aina liikuntaa, eli esim. kuntopiiri salissa, mutta tänään meillä on pelkkä luento. Aika samanlaista kuin Healthin luennot, eli tylsää. Meinaan nukahtaa.

2:36 - Pääsen koulusta. Syön myöhemmäksi säästämäni banaanin ja harkitsen hetken, menisinkö keskustaan koulun jälkeen, mutta päätän lähteä kävelemään suoraan kotiin.

3:07 - Kotiovella tajuan, että se on lukossa eikä minulla ole avainta mukana, eikä ketään ole kotona. Nice. Istun kuistille odottamaan, että joku tulisi kotiin.

3:46 - Hostisä tulee viimeinkin kotiin ja pääsen sisälle. Tekee mieli jotain erikoista välipalaa, joten teen itselleni paistettuja kananmunaleipiä. Katson samalla youtubesta thrift haul -videoita, joihin olen tällä hetkellä koukussa.

Välipalaa

4:30 - Laitan tiskit ja siivoan keittiön samalla musiikkia kuunnellen. Fun fact: mä oikeasti tavallaan tykkään siivoamisesta, ja teen sitä aina välillä jos mulla ei ole mitään parempaakaan tekemistä. Se on jotenkin rauhoittavaa. :D

4:59 - Keittiö loistaa puhtauttaan. Menen yläkertaan ja jatkan videoiden katselua.

5:21 - Tajuan yhtäkkiä, että mulla tulee tänään täyteen tasan 6 kuukautta Jenkeissä. Hurjaa! Nyt on enää neljä kuukautta jäljellä. Ihan hassua, vastahan mä tänne tulin, vaikka toisaalta tuntuu että ekoista viikoista on ikuisuus aikaa.

6:03 - Syödään dinneri Helenan ja hostiskän kanssa. 

6:25 - Alan pikkuhiljaa valmistautua tansseja varten. Kyseessä on siis Glo Ball, eli siis enemmänkin disko kuin tanssiaiset, jossa valkoiset ja neonväriset vaatteet pitäisi hohtaa pimeässä. Käyn läpi pienimuotoisen pukeutumiskriisin, koska en tahdo löytää tarpeeksi kivaa valkoista paitaa. Lopulta päädyn mustiin culottes -housuihin ja yksinkertaiseen valkoiseen t-paitaan. Teen kivan kampauksen ja meikkaan uudestaan.

8:10 - Saavun koululle. Etsin Franzin, joka on jäänyt yearbook clubiin tekemään "ylitöitä". Teen Franzille silmämeikin ja hengaillaan yearbook luokassa vähän aikaa, kunnes mennään koulun aulaan odottamaan muiden kavereiden saapumista.

8:55 - Ollaan viimein saatu koko porukka kasaan ja seisotaan jonossa odottamassa sisääpääsyä tansseihin. Tanssien piti alkaa jo 8:30, mutta niitä edeltävä koripallopeli venähti ja nyt jono sisälle on yllättävän pitkä.

9:10 - Päästään viimein sisälle ja bileet voi alkaa. Mulla on ihan kivaa, nään niin amerikkalaisia kuin vaihtarikavereitanikin, tapaan uusia tyyppejä ja musiikki on ainakin parempaa kuin viime tansseissa. Ei mitkään maailman mahtavimmat tanssit (mitä en kyllä odottanutkaan), mutta meidän porukassa meno on ihan jees ja ainakin tulee tanssittua suht paljon. :)


10:43 - Tanssit on ohitse ja porukka valuu ulos. Minä ja Franzi yritetään saada Marieta kiinni puhelimella, koska meidän tavarat on hänen lokerossa eikä me tiedetä sen tunnuslukua. Tässä menee hetki ja vähän jo panikoidaankin, mutta lopulta löydetään oikea lokero ja saadaan se auki.

11:02 - Hostisä tulee hakemaan mut kotiin. Autoon istuessani korvissa soi, päätä särkee ja väsyttää. En malta odottaa nukkumaanpääsyä.

12:10 - Käyn hetken aikaa itseni kanssa taistelua siitä, jaksanko mennä suihkuun vai menenkö suoraan nukkumaan. Lopulta annan periksi ja päätän, että en jaksa. Öitä!


Mitä tykkäsitte tämän tyylisestä postauksesta? :) Mulla on nyt viime aikoina täällä mennyt jotenkin tosi hyvin, nautin olostani täällä ihan täysillä ja tuntuu, että tää on just oikea paikka mulle. Tunnen tavallaan löytäneeni paikkani täällä, ja se on kyllä paras tunne ikinä. Ei mulla muuta...

Nähdään ensi postauksessa 
- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti