9.3.2018

VIIKONLOPPUFIILIKSIÄ

Heippa ja hyvää maaliskuuta! Tänään tuntui, että haluan tulla kirjoittamaan, vaikkei mitään varsinaista postausideaa olekaan mielessä eikä sen puoleen mitään ihmeellistä kerrottavaakaan. Tässä nyt kuitenkin vähän sekalaisesti kuulumisia ja fiiliksiä viime päiviltä.

Täällä maaliskuu on alkanut pirteästi. Muutamana päivänä viime viikolla oli jo tosi ihana keväinen keli, +12 astetta celciusta ja auringonpaistetta, eikä lumesta enää tietoakaan. Viime viikon keskiviikkona meillä loppui koulu jo kahdeltatoista kun oli early release, ja mentiin kavereiden kanssa keskustaan koulun jälkeen. Käytiin ostamassa frozen yoghurttia ja nautittiin kun ulkona pystyi olemaan ilman takkia ja oli ihan täydellinen kevätpäivä, tuntui melkein jopa kesältä. 

Seuraavana päivänä tänne tosin iski sitten todellinen takatalvi, eli ankara loska-lumimyrsky, mitä seurasi kahden päivän yhtäjaksoinen vesisade ja loskaiset kadut. Se siitä keväästä... no, toivotaan että se tulee pian takaisin. 

Oon liikkunut viime aikoina tosi paljon, koska personal fitness -kurssilla tehdään melkein joka päivä joku treeni. Koululiikunta on ihan kivaa, mutta oon silti käynyt koulun jälkeen myös salilla pari kertaa viikossa, koska mulle salitreeni on paljon muutakin kuin kropasta huolehtimista. Parasta on, jos salin ikkunoista paistaa sisään aurinko, saan treenata yksin, siellä ei ole kovin paljon ihmisiä ja kuulokkeissa riittää hyvää musiikkia - silloin voin unohtaa kaiken mahdollisen koulustressin ja arjen kiireet hetkeksi. Salille meneminen piristää yleensä aina, oli fiilis mikä tahansa.

Ann Arborissa on vaan niin nättiä.

Viime aikoina fiilikset on kyllä olleet muutenkin hyvät. Monesti, esim. illalla ulkona kävellessäni olen huomannut yhtäkkiä vaan alkavani hymyillä ja nauraa ääneen - ihan vaan sille, miten ihanaa on olla täällä ja miten onnellinen oon. Sille miten luonnolliselta tuntuu puhua englantia, miten kotoisalta koulu ja keskusta ja sali tuntuvat. Ann Arbor tuntuu kodilta, paikalta jonne kuulun. En olisi kyllä voinut parempaa sijoitusta toivoa.

Musta on ihanaa, että mulla on vielä yli kolme kuukautta aikaa nauttia tästä jenkkielämästä, mutta samalla vähän pelottaa se miten vähän se kuitenkin on. Nämä loppukuukaudet tulee menemään niin nopeasti, etten ehdi varmaan huomatakaan ennen kuin istun jo koneessa matkalla Helsinkiin. Toisaalta ajatus siitä, että on enää kolme ja puoli kuukautta siihen, että pääsen kotiin, on aivan ihana, mutta toisaalta se ahdistaa. En haluaisi lähteä täältä, mutta miten mä muka voisin olla menemättä kotiin? Tottakai mun täytyy lähteä. En vaan tiedä, onko kesäkuun kahdeskymmenesviides vielä oikea aika siihen - vaikka eipä sillä ole väliä, koska sinä päivänä mun kone lähtee joka tapauksessa, olin valmis tai en. Tavallaan hyvä että mulla ei ole vaihtoehtoja tän suhteen, niin ei tarvitse tehdä itse mitään isoa päätöstä kotiinpaluun suhteen.  "The world is a globe - the farther you sail, the closer to home you are." 
- Terry Pratchett

Yks päivä tossa John Greenin Turtles all the way down -kirjaa lukiessani törmäsin ylläolevaan lainaukseen kirjan sivulla ja äkkiä tajusin, miten totta se onkaan... Mitä kauemmas matkaat, sen lähemmäs kotia pääset. Ajatuksen tasolla. Toi kirja on muuten tosi hyvä muutenkin, suosittelen lukemaan :)

Tänään perjantaina koulussa oli meidän koulun Black Student Unionin järjestämä assembly, jossa juhlittiin Black History Month. Siellä oli monia erilaisia black student unioniin kuuluvien oppilaitten esityksiä, laulua, tanssia, runoja jne ja oli kyllä tosi kiva olla näkemässä se. Meidän koulun oppilaat on niin lahjakkaita että toi oli melkein kuin joku talent show.

Nyt mä lähden viikonlopun viettoon. Viikonlopulle olis suunnitelmissa mm. thrift shoppingia, ehkä salilla käymistä, prom-mekon metsästystä ja ehkä vähän kuvailua pitkästä aikaa kavereitten kanssa. Toivon, että äitin lähettämä paketti Suomesta olisi tänään koulusta kotiin tullessani myös tullut perille, sillä ainakin alkaisi viikonloppu hyvin. On nimittäin päässeet vähän suomiherkut loppumaan...

Palaillaan pian, kivaa maaliskuuta kaikille! :) 

- Iida 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti